1 2 3 4 5 6
1
2
3
Tedavi Aşamaları

Tedavi Aşamaları

Diş estetiğinde hastanın beklentileri elbette önemlidir. Fakat bir diş estetiği tasarımcısı için yapılan çalışmanın uzun süreli olması, kişinin yapısına, fonksiyonlarına ve biyolojik özelliklerine uyumlu olması her şeyden önemlidir. Doğal bir diş meydana getirmek için sadece renk değil, dişlerin parlaklığı, saydamlığı, ışığı geçirmesi de büyük önem arz eder.

-Diş estetiğine başlamadan önce kişi detaylı bir muayeneden geçirilir. Burada kullanılan cihazların gelişmişliği yanında muayeneyi yapan hekimin deneyimli ve alanında uzman birisi olması da önemlidir.

- Muayenenin ardından tedavi yöntemi belirlenir. Daha sonra çeşitli diş analizleri yapılır ve bu diş estetiği analizlerine başlı olarak üç boyutlu modeller hazırlanır.

- Diş estetiğine geçilmeden önce dişin ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Eğer kişide herhangi bir hastalık varsa implant, köprü ve benzeri tedaviler uygulanarak dişlerin sağlıklı olmaları için gerekli önlemler alınır.

- Diş estetiği için gülümseme esnasında görünen diş etlerinde problem varsa diş etlerinin bir bölümü alınır. Buna tıp dilinde "gummy smile" denmektedir.

-  Bütün bu operasyonlardan sonra sağlıklı bir diş ve ağız elde edildikten sonra diş estetiği kısmına geçilmektedir.

- Önceden alınan analizlere uygun olarak yapılan 3 boyutlu modeller ağız içine uygulanır, hasta ve diş hekimi bu modellerin uygunluğunu onaylarlar.

- Daha sonra geçici modeller üzerinde çalışmalar başlar ve diş aşındırması gerçekleştirilir.

-  Ağız içi ölçüsü alınır ve alınan ölçüler laboratuvarda incelenir.

-  Laboratuvar ortamında teknisyen bu ölçülerde yola çıkarak seramik dişleri yapar. Burada da el yatkınlığı ve deneyim önemlidir.

-  Bütün işlemlerin gerçekleşmesinin sonucu provalar yapılır.

- Yapılan provalardan olumlu sonuçlar alınınca yapıştırma işlemine geçilir.